Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Жени дадоха 28 000 лв. на телефонни измамници

Две жени от Монтана дадоха общо 28 000 лева на телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Вчера около 12 часа 67-годишна монтанчанка се обадила в полицията и заявила, че е била измамена. Жената обяснила, че след предварителна уговорка по телефона е оставила до контейнери за битови отпадъци в района на Руския пазар в Монтана сумата от 25 000 лв., поставени в полиетиленов плик.

Парите били поискани от мъж, представил се като инспектор Иванов от полицията, който пожелал съдействие за залавянето на телефонни измамници.

Няколко часа по-късно в полицията позвънила и 81-годишна жена, която се оплакала, че на 3 август около 15 часа, след предварителна уговорка по телефона от терасата на дома си е хвърлила сумата от 3 000 лв. в полиетиленов плик.

Пенсионерката казала, че сумата отново е поискана от мъж, представил се като инспектор Иванов от полицията, който казал, че трябва да съдейства за залавянето на телефонни измамници.

И по двата случая са образувани досъдебни производства. Издирването на телефонните измамници продължава.

От МВР отново напомниха, че гражданите под никакъв предлог не трябва да предоставят пари, поискани по телефона. Подобно обаждане е сигурен знак за предстояща измама. Свържете със свои близки и с 112, съветват от вътрешното ведомство.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *