Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Последни новини Свят

Париж под блокада, камери заснели нападателя

Вътрешният министър на Франция Жерар Колон каза пред журналисти, че властите в Париж още издирват водача на автомобил, който се вряза умишлено в група военни.
Нападението бе извършено в 8 ч. местно време, когато войниците са излизали от казарма на площад „Вердюн“ в североизточното предградие на Париж Льовалоа. Шестима военни са ранени. Шофьорът на автомобила – тъмно БМВ успя да избяга.

Колон каза, че това е шестото нападение срещу войници от операцията „Сантинел“. Той и министърката на въоръжените сили Флоранс Парли посетиха днес ранените във военната болница „Бежен“ край Париж.

Парли каза, че с колегата си са получили „успокоителни“ новини за състоянието на тримата военнослужещи, които първоначално се смяташе, че са тежко ранени. Шестимата ранени при атаката войници са с контузии по лицата, коленете и ръцете.

Френската полиция спира за проверки коли и шофьори в района на Париж в търсене на нападателя. Двама полицейски представители казаха, че властите издирват един нападател, но не изключват възможността и други да са замесени в атаката.

Камерите за видеонаблюдение там са заснели регистрационния номер на колата и други детайли, които според източниците ще помогнат в издирването.

Френските сили за сигурност неколкократно станаха мишени на нападения тази година. През април полицай бе застрелян на бул. „Шанз Елизе“ от мъж с дебело криминално досие, който според следователите е действал от терористични подбуди.

През юни ислямист нападна полицейски пост в Париж на бул. „Шан-з-Елизе“ с автомобил, пълен с газови бутилки. Той бе застрелян, а „Ислямска държава“ пое отговорност за атаката. По-късно стана ясно, че нападателят от Париж е искал да замине за Сирия, но не е успял.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *