Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Москва: Американската армия да напусне Афганистан

Военният контингент на САЩ трябва да напусне Афганистан, смята високопоставен руски дипломат.
Москва никога не е бързала с извеждането на войските на САЩ от Афганистан, но американските военни нищо не могат да свършат там, и трябва да си ходят. Американската кампания в Афганистан се провали.

Това каза специалният представител на руския президент за Афганистан и директор на втори департамент за Азия в руското МВнР Замир Кабулов, цитиран от ТАСС.

Афганистан може да стане световен инкубатор на международния тероризъм. Той по същество в известен смисъл се явява именно това, заяви Замир Кабулов.

Руският дипломат подчерта, че Русия се обявява против подмяната на редовната американска армия в Афганистан с наемници. „САЩ се намират в отчаяние, а планът за подмяна на професионалните военни с наемници, е глупост, заяви руският дипломат и добави, че те просто ще се разбягат. Събират се за пари от целия свят, не биха издържали срещу талибаните, смята Кабулов.

Преди няколко дни президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очакваното с нетърпение негово решение за числеността на американските войски в Афганистан ще бъде обявено съвсем скоро. Близо сме. Това е много важно решение за мен, наследих същинска бъркотия, каза Тръмп на 11 август.

В момента в Афганистан има около 8400 американски войници и 5000 войници от НАТО.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *