Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Меркел освиркана на предизборен митинг

Германският канцлер Ангела Меркел бе освиркана по време на предизборен митинг от привърженици на антиимигрантската партия Алтернатива за Германия.
Група от около 100 поддръжници на антиимигрантската формация, носещи протестни плакати срещу Меркел, прекъснаха нейна реч с освирквания и скандираха: „Меркел трябва да си ходи“, предаде ДПА.

Инцидентът стана в град Гелнхаузен. Там Меркел произнесе реч, в която говори за бежанците, икономиката, сигурността и скандала с дизеловите емисии, опетнил репутацията на германската автомобилна индустрия.

По повод скандиранията на поддръжниците на Алтернатива за Германия Меркел, каза, че демокрацията позволява на хората да изразят несъгласието си, но допълни, че понякога не е лошо хората да слушат какво се говори.

Меркел каза, че Германия не може да си позволи отново година като 2015 г., когато стотици хиляди мигранти влязоха на нейна територия. Тя предизвика отново освирквания, но и аплодисменти, когато благодари на доброволците и професионалистите, помогнали за посрещането на 890 000-те мигранти и бежанци, дошли в Германия преди две години.

Меркел изтъкна важността на ЕС и каза, че Европа прави страните по-силни заедно, отколкото ако са сами.

Канцлерът подчерта и, че безработицата в Германия е намаляла наполовина през годините, в които е била на власт, а бюджетът на страната е балансиран.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *