Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Общество

Хотелиери по морето искат спешна среща с премиера

Подкрепяме усилията на правителството и държавата за спазването на законността в „Слънчев бряг“, но да е по начин, който не смущава спокойствието на туристите.

Това пише в декларация на Съюза на собствениците – Слънчев бряг, изпратена до медиите.

Документът е изпратен до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов, министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Община Несебър Николай Димитров.

Преди седмица вицепремиерът Валери Симеонов организира масирана проверка на заведения в курортния комплекс „Слънчев бряг“, което предизвика напрежение сред хотелиери, а и сред гости и туристи.

Хотелиери, собственици на търговски обекти и заведения пишат в декларацията, че призовават местната власт в лицето на Община Несебър да влезе в ролята си и да предприеме действия в съответствие със задълженията си на стопанин на публичната общинска собственост в „Слънчев бряг“.

Заетите в туристическия бизнес настояват също държавата да реши окончателно въпроса с управлението и администрирането на курорта.

В декларацията си от Съюза на собствениците пишат, че многократно са настоявали за решаването на статута на инфраструктурата в курорта, премахване на незаконните временни обекти, ограничаване на шума и последствията от туровете „бар кроул“.

Хотелиери, собственици на обекти, ресторанти и заведения настояват за спешна съвместна среща в „Слънчев бряг“ с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов, министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Община Несебър Николай Димитров. Целта е да бъдат обсъдени и решени проблемите в курорта.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *