Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

Приемната майка, отглеждала премръзналото дете с обвинение

58-годишна приемна майка е привлечена към отговорност за причинена телесна повреда по непредпазливост на шестгодишното дете с измръзнали крайници.
На 17.01.2017 г. в РУ Павликени е образувано досъдебно производство за неполагане на достатъчно родителски грижи за шестгодишното момче, което бе измръзнали крайници и лежа в болницата във Велико търново, а след това и в „Пирогов“. Крайниците му бяха застрашени от ампутация.

На 23.08.2017 г. в качеството на обвиняема е привлечена Снежана Начева за това, че на 15.01.2017 г. в с. Долна липница по непредпазливост причинила средна телесна повреда на шестгодишно момче, изразяваща се в трайно затрудняване движението на двата долните крайника, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Велико Търново. На приемната майка е наложена мярка за неотклонение “Подписка”.

Детето бе прието на 15 януари във великотърновската болница по сигнал на приемната майка Снежана Начева от в село Долна Липница, при която живее от година. Пред медиците тя е споделила, че забелязала, че пръстите на крачетата на момченцето са потъмнели още преди ден, след момченцето известно време е било навън на снега. По препоръка на националния консултант по изгаряния, момченцето бе транспортирано в „Пирогов“, тъй като имаше голям риск от ампутация на пръстчетата на краката му. След изписването му от „Пирогов“ детето бе настанено в приемно семейство от Перник, защото се налагаше да посещава лекар ежеседмично.

След като момчето бе прието в болница, социалните служби изведоха от дома на приемната майка Снежана Начева и 4-годишната му сестричка. Децата били настанени при нея от година, а преди това тя се е грижила безпроблемно и за други 4 деца. Тогава Районна прокуратурата – Павликени пък се самосезира след публикации в медиите и образува досъдебно производство срещу виновната за това, че е оставила дете, нуждаещо се от родителска грижа, без надзор и достатъчно грижа и с това е създала опасност за физическото му, душевно и морално развитие.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *