Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Последни новини

Задържаха петима ало-измамници

Петима души са задържани за телефонни измами при специализирани полицейски операции в страната, координирани от Главната дирекция „Национална полиция“.
Това съобщиха от МВР.

На 20 август в Нова Загора е бил заловен 24-годишен криминално проявен мъж, след като успял да се вземе 1600 лева и златни накити. В хода на разследването станало ясно, че неговата роля е била на куриер.

Действията около изясняването на случая са проведени съвместно с криминалисти от Сливен, Плевен и Стара Загора. Била установена негова съпричастност към още три телефонни измами за общо 11 000 лева, извършена през март в Стара Загора, другите две са за общо 7000 лева, осъществени през юни в Плевен.

Други двама души са задържани в Пазарджик. Действията по разследването са започнали след получена информация от Главна дирекция „Национална полиция“ и под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Мъжете също били ползвани като мулета. Те са отнели 450 евро и 160 лева. Продължава работата по установяване на съпричастността им и към други измами.

Служителите на Областната дирекция на МВР в Смолян са разкрили извършителите на две телефонни измами. Оперативните действия са предприети по сигнали, постъпили в полицията на 21 август – две възрастни жени били подведени по сценария „оказване на съдействие при провеждане на полицейска операция“.

В резултат на незабавните действия на криминалистите са задържани двама мъже – на 23 и 26 години от Елин Пелин.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *