Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Зоните за паркиране няма да работят на 6 септември

През октомври 2017 година изтича валидността на около 4000 винетни стикера, издадени на граждани живеещи в зоните за платено паркиране. От 1 октомври, съгласно рещение на Столочния обшински съвет, се разширява „зелена“ зона в посока район „Средец“ и район „Лозенец“. В двата района ще бъдат обособени около 4700 паркоместа. Гражданите от новите подзони трябва да подадат заявления, за ползване на услугата локално платено паркиране. За улеснение на гражданите Центърът за градска мобилност започна приема надокументи за издаване на винетни стикери за платено паркиране още в началото на месец август. Най-бързо и удобно е подаването на заявления он лайн на адрес:

https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/vignettes

След като подаде документите, гражданинът ще бъде уведомен за датата, в която може да отиде да си получи стикера и да плати цената, която за „зелена“ зона е 100 лева за година, a за синя 150 лева и съответно 10 лева за 1 месец за „зелена“ и 15 лева за 1 месец за „синя зона“. Плащането може да се извърши в един от 4-те офиси на ЦГМ – ул. „Будапеща“ 17, на пл. „Възраждане“ 1, на метростанция НДК и на метростанция Европейски съюз. Плащането може и да се направи по банков превод.

С максимално удобно за гражданите, от 1 септември пунктовете за подаване на заявления за издаване на винетни стикери ще работят от 7.00 ч до 19.00 ч. Също така на 6 септември, официален почивен ден, и четирите офиса ще работят и ще приемат заявления. Издаването на стикер става в рамките на около 2 седмици.

ЦГМ вече работи по полагането на антипаркинг колчета по тротоарите и маркировка по улиците от новите подзони. След мотивирани и законосъобразни предложения на живущите могат да се правят промени в схемите за разполагане на паркоместата в новите зоните. Информация по всички въпроси свързани с разширяването на зелена зона, гражданите може да получат на тел. 070013233 или да изпратят писмено запитвания до Център за градска мобилност, на емейл office@sofiatraffic.bg или адрес бул. „Княгиня Мария Луиза“ 84 и ул. „Будапеща“ 17

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *