Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Спорт Спортове

Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Световното първенство за кадети по таекуондо WTF

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети шампиона от Световното първенство за кадети по таекуондо WTF в Шарм Ел Шейх (Египет) Александър Джорджев (кат. до 57 кг) и бронзовия медалист Кристиян Златев (+65 кг), както и техните треньори Христо Михалчев и Пламен Трънски.
KBA_8433-a
Още в първата среща ръката на Джорджев бе счупена от съперник на същото място, на което я счупи и при извоюването на Европейската си титла в Румъния. Въпреки травмата обаче нашето момче стисна зъби и стигна до златния медал.
„През последните години има видим напредък в развитието на българското олимпийско таекуондо и тези успехи са поредното доказателство за това. Поздравявам Ви за спечелените медали и Ви пожелавам да сте здрави и да продължите да се трудите все така упорито, за да постигнете целите, които сте си поставили“, обърна се към медалистите Кралев.
Президентът на БФ таекуондо WTF Слави Бинев обеща, че неговият спорт ще класира трима състезатели на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. и ще вземе поне един медал.
През тази година Владимир Далаклиев, който придружаваше младите си съотборници на срещата с Кралев, спечели исторически първи медал за българското таекуондо WTF от Световно първенство за мъже. Отличията на Александър Джорджев и Кристиян Златев също са първи за страната ни от планетарен шампионат за кадети.
Веднага след срещата при министъра Джорджев замина за преглед на счупената си ръка. Ако се възстанови от контузията, той и Златев ще участват и на Европейско първенство за кадети, което ще се проведе от 5 до 8 октомври в Будапеща. Преборванията за определяне на отбора за континенталния шампионат са утре.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *