Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Общество

Адриан Златков отвлечен с ”Шкода”

Автомобил „Шкода“, с който се предполага, че е отвлечен 25-годишният Адриан е открит опожарен в близост до Герман, потвърди вътрешният министър Валентин Радев.
Той поясни, че в момента се установява дали наистина това е автомобилът, с който е извършено престъплението.

„Много сме загрижени за Адриан и семейството му. Това не може да продължава, не може да се случват такива неща“, каза още вътрешният министър. Той бе категоричен, че се проверяват всякакви версии.

„Няма условия да се върнат времената на Наглите. Държавата си е на мястото и работи ефективно“, подчерта Радев.

Той уточни, че няма информация до този момент да е искан откуп. Радев добави, че ще ограничи до минимум даването на информация по случая, за да не стига тя до „лошите“, които също гледали телевизия.

По-рано в. „Труд“. съобщи, че полицията е открила опожарен автомобилът, в който похитителите са качили Адриан Златков, позовавайки се на свои източници.

Колата пламнала около 10 часа в сряда, около половин час преди бащата Тони Златков да позвъни на тел. 112, че синът му е изчезнал.

Пожарът е избухнал на една от невзрачните улички между вилни имоти в района на т. нар. Германски път, близо до пътя до Пречиствателната станция. По права линия мястото е на около 2 км от вилната зона на Герман, където е бил отвлечен Адриан Златков.

Най-вероятно автомобилът е бил откраднат.

Позната схема на отвличане

Едни и същи хора стоят зад отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо – Лара и похищението на сина на Тони Златков – Адриан, казват още криминалисти. Те са работели по двете престъпления и смятат, че сходствата между случаите са доста, съобщава „24 часа“.

Според психолога Тодор Тодоров, който е работил по бандата на „Наглите“, зад отвличането на Адриан Златков стои организирана престъпна група от хора със солиден криминален опит. В отговор на въпрос дали се възраждат „Наглите“ той коментира: „Не мисля, че се възраждат някакви престъпници, те просто продължават със своя рецидив”.

25-годишният Адриан Златков е в неизвестност от вчера сутринта, когато колата му беше намерена изоставена в Герман, близо до семейната къща. Засега няма информация похитителите да са поискали откуп.

Още не е ясна целта за отвличането на 25-годишния Адриан – дали е отмъщение, или за откуп.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *