Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини Спорт

Пътищата по празниците ще са блокирани от колоездачна обиколка

66-ата Международна колоездачна обиколка на България ще блокира пътища в страната от 2 до 9 септември. МВР ще променя движението по маршрута на турнира.
Периодът на провеждане на многоетапното състезание съвпада с летния туристически сезон и 6 септември – Денят на Съединението, което предполага засилен трафик по пътищата на страната.

Пътуващите трябва да имат предвид, че по маршрута на Международната колоездачна обиколка на България ще бъде въвеждана временна организация на движението, съобщиха от МВР.

Пътищата, по които ще преминава колоната от велосипедисти, ще бъдат затваряни един час по-рано и движението на пътни превозни средства ще бъде забранен.

За улеснение на хората, от 2 септември, „Пътна полиция“ ежедневно ще предоставя предварителна информация за маршрутите на колоездачната обиколка и за часовете, в които пътните участъци ще бъдат затворени.

Маршрутът на колоездачите

Международната колоездачна обиколка на България ще се проведе от 2 до 9 септември, а официалният старт ще бъде даден на 3 септември, в 12.30 часа, на площад „Народно събрание“ в столицата.

След това колоната ще се отправи към градовете Елин Пелин, Златица, Карлово, Сопот и Троян.

Вторият етап ще стартира на 4 септември от Троян, велосипедистите ще преминат през Ловеч и ще финишират в Плевен. Отново на 4 септември, в Плевен, ще бъде даден старт на третия етап, като колоната ще поеме към селата Обнова, Стежерово, Ореш и ще финишира в Свищов.

На 5 септември колоездачите ще се отправят от крайдунавския град за четвъртия етап, ще преминат през Горна Оряховица и ще финишират в Елена. В старопланинския град участниците ще прекарат деня за почивка – 6 септември.

Оттам на 7 септември ще започне петият етап, а колоната ще поеме към село Кортен, Нова Загора, като финишът ще е в Ивайловград.

На следващия ден, 8 септември, участниците стартират от Ивайловград, ще преминат през Харманли и ще завършат в Стара Загора.

Началото на последния – седми етап, ще бъде дадено в Стара Загора. Колоната ще премине през Чирпан и ще финишира в Пловдив.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *