Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Последни новини

Цветанов за новия сезон в НС: Твърди сме за 4-годишен мандат

С кворум от 185 народни представители започна новата парламентарна сесия на 44-тото Народно събрание.
Председателят на парламента Димитър Главчев откри новия сезон, след което прозвучаха химните на Република България и на Европейския съюз.

По традиция, всяка партия започна със своя политическа декларация.

Първи бяха управляващите от ГЕРБ. Председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов отново заяви категорично, че програмата им изразява категоричната ни готовност за 4-годишен пълен мандат.

„Опозицията ни трябва да проумее, че печеленето на симпатии не минава през фалшиви новини за политическия опонент, а през способността да бъдат оценявани добрите политически идеи и да бъдат предлагани работещи алтернативи. Нужно е народните представители да успеем да работим заедно и да не забравяме, че направеното в името на хората е най-големият политически дивидент. Много по-голям от самоцелното политическо противопоставяне, обричащи ни на застой“, заяви още той.

По думите му риториката на омраза не ражда политическо доверие. То се печели в честно състезание, като се предлагат различни политически идеи, от които хората да избират, подчерта Цветанов.

По думите му ГЕРБ ще работи в диалог по национално значими теми, както с партньорите, така и с опонентите си. Той уточни, че групата започва този политически сезон с ясни законодателни приоритети, отчитащи нуждите на кабинета за законови поправки и нови закони.

„Най-масови са обществените очаквания за добро антикорупционно законодателство и работещ антикорупционен регламент. Длъжни сме до края на годината да приемем новия Антикорупционен закон. Ще вървим неотклонно към по-справедливо, бързо и ефективно правосъдие. Различни елементи от правната система ще бъдат подобрени, ще се изпълняват препоръките в доклада по Механизма за сътрудничество и оценка“, каза още Цветанов.

Заместникът на Бойко Борисов в ГЕРБ изрази категоричното им желание да участват в реализирането на политики за засилване на интеграционните процеси в Европа.

„Присъединяването на България към Шенген и еврозоната остават наши приоритети. Дипломатическите ни ходове бяха подкрепени от европейските лидери. Еднозначно положителна беше оценката за съвместните ни дипломатически усилия с Македония. За да получим доверието на европейските структури и лидери е нужно да покажем, че си вярваме помежду си. Българският избирател няма да прости нито на управляващи, нито на опозиция евентуалното пропиляване на шанса България да подобри имиджа си в Европа“, обобщи Цветан Цветанов.

След него декларация направи лидерът на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че близо 2 млн. българи са на прага на бедността и това е проблем, който трябва управляващите да решат.

От името на Обединени патриоти пък лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че по време на Българското председателство на цяла Европа ще стане ясно, че те не са безотговорни или търсещи конфликти.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *