Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Oткритият скелет в хотел в Смолян, е на жена

Скелетът, открит в шахта на хотел „Смолян“, е на жена, вероятно убита и скрита там преди много години.
Тепърва ще се установява самоличността й, защото на мястото не са открити документи, нито дамска чанта или друга лична вещ.

„Категорично с експертиза не е установено досега, но от намерените част от дрехи и вида на скелета, се прави извода, че е на лице от женски пол“, каза наблюдаващият прокурор Станчо Станев от Окръжна прокуратура – Смолян пред „24 часа“.

Зловещата находка бе открита на 30 август от строителни работници в хотела под нивото на басейна във венталационна шахта. Там са намерени и останки от дамски ботуши. Единият ботуш е бил до костите, а другият – на около десетина метра от него, разказват работници в хотела пред „Отзвук“.

Според мнението на съдебния медик смъртта е настъпила преди 20-30 години.

„Най-вероятно става дума за убийство и скриване на трупа, което е станало преди 20-30 години. Тялото е пренесено от работещ в хотела или човек, който много добре познава сградата. Скелетът е открит в избената част, където се намират бомбени убежища. Там е невероятен лабиринт и външен човек няма как да се ориентира“, смята управителят на хотела Максим Банков.

Зловещата находка е една от най-обсъжданите теми в Смолян. Местните смятат, че убийството е станало през зимата, заради откритите ботуши, както и че жертвата не е от региона, тъй като няма случай на изчезнала жена в предполагаемия период.

По това време емблематичният хотел „Смолян“ е най-елитното и посещавано място в града.

Доскоро той бе собственост на пловдивската фирма „Орфей Клуб Уелнес“ АД. Миналата пролет смолянският бизнесмен Валентин Благоев го купи и веднага започна ремонти дейности с намерение да го направи петзвезден. Разгърната застроена площ на хотела е от 19 600 кв. м, а парцелът е 11 900 кв. м.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *