Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Памела Георгиева с бронз на Световната купа по гимнастика

16-годишната Памела Георгиева спечели бронзов медал на греда от Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Въпреки че допусна лека неточност в изпълнението си, тя се справи с напрежението и събра актив от 11.800 точки. Пред нея се наредиха само Даниеле Иполито от Бразилия (13.750) и представителката на Великобритания Джорджия Фентън (12.500).

„Мислех че ще бъда по-спокойна спрямо вълнението от квалификациите, но бях дори още по-притеснена – каза младата българка. – Въпреки че паднах веднъж от гредата съм доволна, защото показах добри неща.

Радостна съм, че зрителите в залата имаха възможността да видят националния ни флаг как се издига над подиума.“

Треньорът Филип Янев, призна че не е очаквал медал от Георгиева заради здравословните проблеми на Памела и не пълноценната подготовка за състезанието.

„Тя претърпя няколко много сериозни травми в последните две години и трудно провеждаше оптимален тренировъчен процес – каза Янев. – От един-два месеца е сравнително добре, макар че си има своите болки. Има още какво да изчиства в съчетанието и да добавя по-сложни елементи. Пожелавам й да бъде здрава, защото е боец.“

Другият българин, който участва в днешните финали, бе Димитър Димитров, който завърши седми на прескок. Той допусна грешка при първото си изпълнение и беше безупречен при второто, за да направи сбор от 14.025.

Безапелационен шампион на уреда е Игор Радивилов (Украйна) с оценка от 15.000.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *