Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

САЩ готови да ударят КНДР с ядрено оръжиe

САЩ са готови да използват ядрения си капацитет в случай, че Северна Корея продължи да заплашва американски територии или съюзниците, заявиха от Белия дом.

Всяка заплаха срещу Съединените щати или срещу съюзниците им ще предизвика масиран военен отговор, заяви министърът на отбраната Джим Матис след среща с президента Доналд Тръмп.

Пхенян обяви, че е проведено успешно изпитание на водородна бомба, която може да бъде качена на междуконтинентална балистична ракета.

Матис посочи, че Вашингтон не иска тотално унищожение, на която и да е страна, конкретно на Северна Корея.

Междувременно Доналд Тръмп предупреди, че Съединените щати могат да прекратят търговските отношения с всяко страна, която поддържа бизнес връзки с Пхенян.

След последния провокативен ядрен тест на Пхенян, президентът Доналд Тръмп проведе разговор с японския премиер Шинзо Абе. Двамата обсъдиха твърденията на режима в Северна Корея, че е извършено изпитание на водородна бомба.

„Президентът Тръмп препотвърди ангажимента на САЩ да защитават родината ни, територията и съюзниците ни с всички дипломатически, конвенционални и ядрени възможности, които имаме“, се казва в изявление на Белия дом.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *