Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Политика Последни новини

Симеонов: Слънчев бряг АД трябва да бъде ликвидирано

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че акционерното дружество “Слънчев бряг“ трябва да бъде ликвидирано или инфраструктурата да се прехвърли към Община Несебър
Дружеството е лишено от смисъл и генерира само корупция, подчерта Симеонов.

Според него това дружество не генерира практически почти никакви печалби. То е гнездо и условие за мащабна корупция.

Там за дейности, които водят до десетки, стотици хиляди приходи, държавата не може да събере по едни жалки стотина, двеста лева. Това дружество всъщност узаконява и преместваемите обекти, това е дружество, което узаконява ония уродливи бар кролове. Дружеството отказа да изпълни моето разпореждане за прекратяването и за отмяната на договорите с тези бар кролове с туроператорските фирми, каза Симеонов.

Всички преместваеми обекти в курорта “Слънчев бряг“ трябва да бъдат премахнати. Това трябва да се случи във всички национални туристически комплекси, каза на пресконференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. По плажовете трябва да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони, добави Симеонов.

Всичко останало ще настояваме да бъде забранено, защото не само “Слънчев бряг“, а и “Златни пясъци“ са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари, каза вицепремиерът.

През последният месец вицепремиерът поде истинска война срещу заведения в курорта. Той лично с полиция, НАП и служители на регионалния инспекторат направи инспекции в дискотеки в курорта и лично нареди да се спре силната музика и да се иземе техниката.

Курортът Слънчев бряг бе приватизиран в края на миналия век. За целта бе създадено специално дружество Слънчев бряг АД, в което влизаха парите от приватизираните хотели в курорта. Само за година в сметката на дружеството бяха набрани над 75 млн. лв.

В самото дружество държавата притежава 75% от дяловете, а другият голям дял бе закупен от Слънчев бряг холдинг АД, който се свързва с братята Маргини.

Три години след приватизацията по сметките на Слънчев бряг АД останаха едва 25 хил. лв. Ръководството на дружеството отчете, че парите са отишли за инфраструктура в курорта, но се говори, че парите са вложени в реновираните хотели, собственост на шефовете на компанията.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *