13.07.2024

Италия плаши туристите с болести и опасна вода у нас

Скандални препоръки отправя външното министерство на Италия към италианците, които пътуват в България.
Да не се пие водата в някои зони на страната, да се консумира само минерална бутилирана вода и бутилирани напитки, пише на сайта на ведомството в секция „Санитарна сигурност“, пише в. Дума.

Италианците са посъветвани да избягват консумацията на лед, а плодовете и зеленчуците да се измиват внимателно. Дипломатическото ведомство на Италия не уточнява кои райони и градове на България има предвид.

Италианците, които посещават страната ни, трябва да взимат мерки срещу болестите, разпространявани чрез комарите, а препратка на сайта обяснява подробно кои са те.

Министерството отбелязва, че България все още не е достигнала нивото на италианското здравеопазване, и съветва пътуващите да се запасяват с лекарства, особено ако пътуват извън големите градове.

Заради „все още високата престъпност в някои райони на България“ сред препоръките е у нас да не се пътува с автомобили с чужди регистрационни номера.

Според сайта опасност грози онези, които са решили да предприемат евентуални нощни пътувания из страната, особено с луксозни автомобили с чужди номера.

Предупреждава се още при полицейска проверка да не се слиза от колата, а при евентуална глоба да бъде записан регистрационният номер на полицейския автомобил.

Италианското външно предупреждава и да не се използват кредитни карти извън големите хотели и търговски центрове.

Обикновено данните се обновяват периодично, но според италианските специалисти ситуацията в страната ни не се е променяла напоследък.

Подобни предупреждения могат да се прочетат за държави от Африка, Азия и някои страни в Европа, които не са членки на Европейския съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *