Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Кой е виновен за смъртта на малкия Асен, загинал на стадион?

Местната община и кметът на с. Градежница Свилен Чернин си прехвърлят отговорността за нелепата смърт на 12-годишния Асен, който беше премазан от футболна врата
Вчера беше съобщено, че късно вечерта детето отишло със свои приятели да играят на стария селски стадион. Когато решили да вдигнат съборена метална футболна врата, я изпуснали и тя затиснала Асен, чупейки му врата.

Останалите деца не казали дълго време за случилото се, защото ги било страх.

„Детето е стояло най-малко час и половина затиснато. Децата са се пръснали и са избягали… Болката е много жестока”, каза майката на загиналото момче Вишна Момчилова пред bTV.

По думите й преди време е започнат ремонт на местното игрище, мрежите са били премахнати, вратите са били преместени, но само дотам. Според нея стадионът е запустял и трябва да бъде заграден или вратите да бъдат премахнати.

Според кмета на крада състоянието на стадиона е било такова още преди той да заема поста си.

„Той е общинска собственост и ние сме зависими от общината. Това, което съм искал, пак ще го искам. Направихме среща с общината, два пъти, за да може стадионът да се приведе в приличен вид, но става въпрос за определени средства”, допълва Чернин.

Той подчерта, че не е получавал сигнали, че деца отиват да играят там нощно време – инцидентът се е случил към 22,30-23,00 часа.

От прокуратурата в Ловеч са образували досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Постановена е проверка на кмета на всички съоръжения, които се намират на територията на общината.

По ирония на съдбата 12-годишният Асен умира на любимото си място – игрището. Той е вратар на ФК „Светкавица“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *