Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Спорт

Откриха обновената лекоатлетическа писта във Враца

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Враца Калин Каменов откриха реконструираната и изцяло обновена закрита DSC_0168лекоатлетическа писта към спортен комплекс „Христо Ботев“. Обектът не е ремонтиран от построяването през 1973 г. След извършените строително-ремонтни дейности Враца разполага с единственото модерно специализирано съоръжение за лека атлетика в Северозападна България. През зимния сезон там ще се подготвят трите лекоатлетически клуба от града. Оборудвана е фитнес залата, ремонтирани са и съблекалните.
„Малко са залите в България, където може да се практикува зимно време царицата на спортовете“, каза по време на откриването министър Красен Кралев. „Днес е празник за спорта във Враца, не всеки ден имаме възможност да открием нови или реновирани спортни съоръжения. Още повече, че закритата лекоатлетическа писта е ремонтирана със собствени средства и усилия от Община Враца. Аз съм изключително горд, защото моят приятел Калин Каменов се очертава като един от най-енергичните и успешни български кметове. Виждаме, че откакто е поел общината се случват хубави неща“, добави той. Министър Кралев одобри извършения ремонт и обсъди с треньори от детските клубове възможностите за осигуряване на допълнително оборудване, от каквото се нуждае залата. „Държавата прави всичко възможно да помага там, където се работи и има желание за обновяване на спортната инфраструктура“, коментира Красен Кралев и се ангажира да съдейства за други спортни обекти в общината.
DSC_0038

„В навечерието на новата учебна година във Враца се случва историческо събитие – построената преди повече от 40 г. закрита писта е ремонтирана. Сега децата и спортистите на Враца ще могат да спортувате съвременни условия“, каза кметът на Враца Калин Каменов.
На официалното откриване на лекоатлетическата писта присъстваха още народният представител Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, зам.-кметът Петя Долапчиева и спортни деятели. Водосвет бе отслужен от Негово Преосвещенство митрополит Григорий, а възпитаниците на врачанските лекоатлетически клубове демонстрираха уменията си.

Чрез финансиране от Националния доверителен Еко фонд в сградата на закритата лекоатлетическа писта са изпълнени дейности за повишаване на енергийната ефективност на стойност 606 000 лв., от които съфинансирането от страна на Община Враца е в размер на 130 000 лв. За да финализира цялостния проект през 2016 г. и 2017 г. Община Враца е инвестирала 160 000 лв. за вътрешни ремонтни дейности и 88 000 лв. в ремонт на настилката на пистата, която вече е сертифицирана от Международната федерация по лека атлетика IAAF.
След откриването на лекоатлетическата писта министър Кралев и кметът Каменов инспектираха изграждането на нов терен с изкуствена трева във спортен комплекс „Христо Ботев“, предназначен за нуждите на детско-юношеските отбори на футболния клуб.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *