Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Певицата Кали отказва да плати глоба на сина си

Певицата Кали отказва да плати глоба от 300 лева, наложена защото синът й е бил спрян от полицията след 22 часа без придружител, както изисква законът.
По думите й случката се разиграла около 22,30-22,45 часа, когато синът й, който е на 17 години и половина, се возел в кола със свои приятели, двама от които 18-годишни. Спират ги полицаи, заради нарушение на шофьора. Когато установяват, че двама са непълнолетни, ги обискират, правят им тестове за алкохол и наркотици и макар че са отрицателни ги отвеждат в Четвърто РПУ, където им съставят акт.

На място са извикани бабите на двете по-малки момчета, тъй като самата Кали по това време е била на участие на Черноморието.

„Не бих приела, поканата ако в рамките на месец не бях претърпяла безредици и неправомерни действия от страна на полицията. Бих платила глобата, не става дума за парите, всички знаят, че в нашия бранш изкарваме що-годе добри пари. Проблемът е, че законът не е еднакъв за всички. Според мен синът ми е бил с придружител – 18-годишните момчета, а те са го глобили, защото придружителят не му бил роднина“, разказа Кали пред bTV.

Бившият зам.-председател на Агенцията за закрила на детето и психолог Христо Монов обаче подчерта в студиото, че според закона непълнолетните младежи задължително трябва да са придружавани от други лица, които „полагат грижи за тях“, а не да са просто техни приятели. Той поясни, че въпросните хора трябва да наистина да оказват закрила, да ги осигуряват финансово и да ги представляват пред властите.

„Не може да ми искаш 300 лева и да глобяваш сина ми 6 месеца преди да е станал на 18 година, да ми казваш: аз съм законът, а в същото време деца по морето на по 14-15 години ходят дрогирани и пияни в 4 часа сутринта и никой не прави нищо. Защо законът не е еднакъв за всички?“, попита обаче Кали риторично.

Монов отвърна, че законът е еднакъв за всички, друг е въпросът, че правният нихилизъм в България е национален спорт. И се съгласи, че глоби трябва да има и за такива младежи в курортите.

Актът, наложен на певицата, може да бъде обжалван.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *