21.07.2024

Постоянен арест за подкупните инспектори

белезници, арест, арестуван

Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинения и задържа за 72 ч. двамата инспектори по храните, които бяха задържани с подкуп в Несебър.
43-годишният Петър А. и 45-годишната Мая К. – служители на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас, бяха арестувани на 5 септември в Несебър.

Двамата са привлечени като обвиняеми за това, че в качеството си на длъжностни лица – инспектори в отдел „Контрол на храните“ при Областна дирекция по безопасност на храните, са поискали от собственик на заведение в Несебър и приели от него дар, който не им се следва – парична сума в размер на общо 500 лв. (4 банкноти с номинална стойност 50 лв. и 3 банкноти с номинална стойност от по 100 лв.), съобщиха от държавното обвинение.

Инспекторите поискали подкупа за да не съставят акт за установяване на административно нарушение в заведението. Белезниците щракнали в момента, в който държавните служители прибирали белязаните банкноти.

Двамата ще останат в ареста за 72 часа, като утре Окръжната прокуратура в Бургас ще внесе в съд искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *