Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

„Стара хартия за нова книга“ днес в София

Екокампания, спасила близо 1200 дървета, отново е в София. За пета поредна година „Стара хартия за нова книга“ събира децата и ги учи как да пазят природата и да събират разделно отпадъците, съобщава БНТ.

Инициативата започна вчера от Хасково, продължава днес в София, ще стигне до Русе и Пловдив, за да завърши в Бургас. Децата и младежите, които искат да си изберат нова, безплатна книга, могат да донесат на бул. „Витоша“ 37 в София 5 кг и повече непотребна хартия.

Близо 18 000 деца за четирите години от старта на кампанията са предали 90 тона хартия за рециклиране. Спoред организаторите на „Стара хартия за нова книга“ чрез тази инициатива децата осъзнават, че четенето не е скучно занимание.

Всяка година организаторите на събитието се стараят да привлекат вниманието на децата с нещо различно. Тази година това е талисманът на кампанията Пърси Джаксън, познат на малките читатели от поредицата на американския писател Рик Риърдън „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“.

Срещу 5 кг хартия, децата и младежите получават безплатна книга по свой избор от 150-те заглавия, които се предлагат тази година. За още 5 кг могат да получат и втора, която е на екотематика – „Ти можеш да спасиш планетата“. Празникът в София продължава до 19 ч. с музикално куклено шоу с марионетки и пиеса.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *