Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Политика

Образователният министър иска „и морков, и тояга за родителите „

Много деца, завършили училище, не знаят български. Причината за това е, че не са обхванати от системата за предучилищното образование, детската градина също е тази, която трябва да ги научи първо на български и след това постоянното посещаване на училище , каза в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“ министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той беше на мнение, че правителството трябва да направи така, че да вкара децата в училище. Не е задължително родителите да бъдат наказвани със затвор, ако децата им не ходят на училище, каза Вълчев. Все по-малък е дела на децата, които не посещават училище поради социални причини. Основната причина е културната – нежелание да се посещава училище, заяви образователният министър. Трябва да има и морков и тояга, категоричен беше още Красимир Вълчев.

Във връзка с черно-белите учебници, министърът каза, че такива винаги е имало, особено в по-горните класове, и ще има. Той напомни, че учебниците се избират от учителите. Според него основният проблем е бил в репликата за по-притеснените ученици. Вълчев все пак поясни, че по-голяма част от учениците ксерокопират учебниците и имат черно – бели учебници и то с доста лошо качество.

Красимир Вълчев сподели още, че помни все още първия си учебен ден. Той е прекрачил за първи път прага на училището в град Гълъбово, а търпелива и мила е била класната му в първи клас. Министърът помни и първата си двойка. Тя е била по биология.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *