20.07.2024

Съдят британец, убил жестоко жена в Раданово

съд

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 45-годишен британски гражданин за грабеж и убийство на своя сънародничка в с. Раданово.
Обвинението срещу Робърт Л. е за това, че на 12.04.2016 г. е отнел четири златни пръстена, златна халка, златно синджирче с кръст, дамско портмоне, 600 лв. и 50 лв., всичко на обща стойност 926,60 лв., от 69-годишна Норма С.

Робърт дошъл в България, като тук се занимавал със строителство. През 2012 г. отседнал в с. Арбанаси, но се запознал с българка и двамата заживели в с. Раданово. През 2015 г. изтеглили кредит от 12 500 лв., срещу ипотека на къщата им. За да може да се справят финансово, жена му започнала работа на круизен кораб и изпращала пари, а той се грижил за малолетното им дете.

Норма С. живеела сама в съседна къща. Отглеждала кучета, които разхождала всеки ден. Подържали приятелски отношения, Робърт правел ремонти в жилището й срещу заплащане, а когато имал нужда от пари тя му давала заем.

През 2016 г. работата на чужденеца намаляла и имал финансови затруднения. На 12.04 следобед той помолил Норма да гледа сина му за час, излязъл да се разходи, пил бира в селото и след това се прибрал.

Влизайки, върху масата видял портмонето на Норма и решил, че може да си набави средства, като я убие и ограби. В този момент тя влязла, той взел чук и я ударил два пъти в тилната част на главата. Жената паднала, а той започнал да я души с ръце, като я притискал с коляно, поставил кърпа върху лицето й и нанасял нови удари с чука до като спряла да мърда.

След това взел от портмонето й 600 лв. и златен пръстен.

Измил се, прибрал детето от двора, качил го по стълбите в стаята му, сложил го да си легне и затворил вратата. Слязъл отново в помещението където била Норма С., свалил златни пръстени от ръцете й и взел от врата й златно синджирче.

Изтичал до къщата на убитата, отключил с ключ, който имал от преди, от кухненско чекмедже взел 50 лв., намерил и златен пръстен, който също взел. След това заключил вратите и се прибрал в дома си.

Натоварил тялото в ръчна количка, покрил го с покривало и отишъл до реката където изхвърлил трупа. Прибрал се и почистил следите от кръв, а чука, портмонето и парцалите, с които почиствал, събрал в чувал, които по-късно изхвърлил в контейнер край с. Самоводене.

На следващия ден изчистил количката с водоструйка, отишъл в автосервиз в гр. Полски Тръмбеш, където оставил лекия си автомобил за смяна на акумулатора и продал в заложна къща, златните накити за 270 лв.

Тялото на Норма било намерено на 18.04. от служител при РУ гр. П.Тръмбеш при извършен обход на корекцията на реката в с. Раданово.

По искане на прокуратурата Робърт Л. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *