Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Министър Кралев откри Европейското първенство по бокс за юноши в Албена

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейско първенство по бокс за юноши, което се провежда в Албена. В състезанието участват над 260 боксьори от 32 държави, а България е представена от 13 състезатели.
„За мен е удоволствие да присъствам на откриването на този шампионат. Страната ни и Българската федерация по бокс се доказаха като отлични домакини на състезания от най-висок ранг, като само през последните години организирахме успешно Европейско първенство за мъже в Самоков, Европейско първенство за жени в София и Европейско първенство за момичета и девойки в София. За това съм убеден, че и предстоящият шампионат ще премине на изключително високо ниво и тези над 260 млади боксьори ще получат възможно най-добрите условия, за да разкрият пълния си потенциал. Вярвам, че 13-те български участници също са подготвени отлично и ще дадат най-доброто от себе си, за да зарадват родните фенове на бокса“, заяви министър Кралев.
Box3
Двубоите започват днес на два ринга в спортната зала в Албена. В българския състав са включени четирима медалисти от европейски първенства за ученици (13-14 г.). Ясен Радев (48 кг.) е носител на сребърен и бронзов медал от тези състезания, Стилян Христов (60 кг.) и Николай Зафиров (66 кг) са европейски вицешампиони, а Даниел Любенов (75 кг.) е носител на бронзов медал.
В Албена тимът ни ще бъде воден от Борислав Георгиев и Роман Цветков, които са и лични треньори на повечето от момчетата в столичния „Локомотив“.

Българският отбор:

Ергюнал Себахти – 46 кг.
Ясен Радев – 48 кг.
Николай Атанасов-50 кг.
Божидар Джуров – 52 кг.
Пламен Янков – 54 кг.
Иван Насков – 57 кг.
Стилян Христов – 60 кг.
Емирджан Мехмед – 63 кг.
Николай Зафиров – 66 кг.
Стоил Станоев – 70 кг.
Даниел Любенов- 75 кг
Васил Стефанов – 80 кг.
Георги Лефтеров – +80 кг

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *