Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Задържаха рекетьори, взели 50 000 лв

Прокуратурата в Айтос задържа двама мъже, принудили със заплахи за убийство друг да им даде 50 000 лева.

Тодор Д. (на 32 г. от. Айтос) и Стефан С. (на 27 г. от Сандански) са арестувани за 72 часа, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Бургас.

По неофициална информация на вестник „24 часа“ става дума за приятеля на фолк певица Софи Маринова – Тодор Давидов-Гринго, и негов приближен, които са били задържани на 22 срещу 23 септември. Гринго бил хванат в дома на баба си в ромската махала на Айтос. С него по това време била и Маринова, която обаче е отказала коментар пред изданието.

Тодор е обвинен за това, че в периода 19 септември – 23 септември, в Айтос, като подбудител и помагач, с цел да принуди А.А. да се разпореди с паричната сума подбудил и подпомогнал Стефан да го заплаши, че ще убие него, и членовете на неговото семейство.

Разследващите са установили, че Тодор му давал съвети какви точно заплахи да използва, какво да говори по време на разговорите и му осигурил мобилен апарат и сим карти, както и квартира, в която да отседне.

Стефан пък е обвинен за това, че като извършител и в съучастие с Тодор е принудил А.А. да се разпореди с 50 000 лв.

Днес Районна прокуратура в Айтос ще внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *