Шумът в ресторантите отблъсква клиентите
Съвременните ресторанти стават все по-шумни и отблъскват клиентите, карайки ги да насочат предпочитанията си към храната за вкъщи, пише в. „Сънди експрес“, позовавайки се на резултатите от британско проучване.
Допитването по поръчка на благотворителната организация Action On Hearing, която подпомага хора с увреден слух, е обхванало 1200 души. Резултатите показват, че в натоварени вечери нивата на шума в популярни заведения надхвърлят 90 децибела, като на места клонят към 100 децибела – еквивалент на това човек да се храни до моторна резачка.
Внушителните 80% от участниците в допитването споделят, че са напускали ресторант преждевременно заради силния шум.
Над 40% признават, че предпочитат да си взимат храна за вкъщи, вместо да вечерят на ресторантска маса в шумна среда.