Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

70-годишен отива в затвора заради кражба на ток

70-годишен влиза в затвора заради кражба на ток
16:30 | 26 септември 2017
Shutterstock
70-годишен мъж от русенско село е осъден за кражба на ток. Той ще лежи в затвора близо година, защото е извършил престъплението в изпитателен срок.

Петко С. се e признал за виновен за това, че на 06.02.2017 г., в село Долна Студена, община Бяла, сам осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа за ниско напрежение на „Енерго-про Мрежи”.

Той направил това чрез директно прикачване от разпределителната мрежа за ниско напрежение посредством „кука“ в края на проводника. Той бил закачан с дървен прът, продължаващ до контакт, монтиран на жилищната сграда на имота му, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия, като деянието е извършено повторно.

Петко С. е осъждан, като това деяние е извършено в условията на повторност – в рамките на изпитателния срок, след като е осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

Заради това сега, след сключено споразумение с прокуратурата, той ще изтърпи ефективно наказанието си в продължение на 10 месеца при общ режим. Решението има последици на влязла в сила присъда

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *