Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Работещи в „Пирогов“ излязоха на протест

Работещи в „Пирогов“ излязоха на протест и поискаха да се преразгледа решението на директора за уволнението на дежурния екип, отказал прием на Спас Добрев.
На 16 септември 74-годишният Добрев почина в Александровска болница, след като лекарите в „Пирогов“ отказаха да го приемат, а екипът на Бърза помощ пристигна на адреса 80 минути, след като съпругата му Евелина подала сигнала.

Заради отказа на дежурния екип от спешния кабинет по кардиология и вътрешни болести в „Пирогов“ да окажат помощ на Добрев, директорът на болницата ги уволни. Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров пък нареди на ИА „Медицински одит“ спешна проверка в двете лечебни заведения.

Протестът бе организиран от синдикалната организация на КТ „Подкрепа“ в „Пирогов“. Около 50 санитари, лекари и медицински сестри от различни отделения излязоха пред спешната болница.

Според протестиращите трябва да се изчака да завърши проверката на Изпълнителна агенция „Медицински одит“, а не да се вземат прибързани решения на основание вътрешна проверка.

Доктор Стоян Сопотенски каза пред журналисти, че цялата отговорност по случая е на завеждащия спешното отделение в момента – д-р Асен Меджидиев.

Сопотенски допълни, че пациентът не е бил върнат, а е бил насочен към лечебно заведение, в което се е лекувал няколко дни преди да потърси помощ в „Пирогов“.

По думите на медика, когато Спас Добрев е бил докаран в „Пирогов“, спешният екип е бил зает с други два тежки случая и не е имал възможност да го прегледа. Затова той е бил пренасочен към Александровска болница. Д-р Стоян Сопотенски каза още, че от болницата напускат лекари и медицински сестри и има много проблеми за решаване в лечебното заведение.

Уволненият д-р Иво Филибев бе категоричен, че наказанието за него и двете медицински сестри не е заслужено. Според него, нарушения е имало, но те не са били във вреда на пациента.

Резултатите от назначената от здравния министър проверка по случая „Добрев“, която се извършва от ИА „Медицински одит“, трябва да станат ясни до понеделник.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *