20.07.2024

Над 50 са убитите и 200 ранените в Лас Вегас

Повече от 50 са убитите при стрелбата на кънтри концерт в Лас Вегас, а ранените – над 200, сочат последните данни, изнесени от шерифа на щата Невада.
По-рано се съобщаваше за около 20 убити и 100 ранени.

CNN нарече кървавата трагедия „най-смъртоносната масова стрелба в историята на САЩ“. Миналата година в Орландо бяха застреляни 49 души в нощен клуб.

Хиляди паникьосани зрители на концерта на кънтри певеца Джейсън Олдийн са побягнали от сцената на нападението, като в някои случаи са прегазвали паднали хора, докато полицаите са се опитвали да засекат и обезвредят извършителя.

Полицията потвърди, че стрелецът е убит и е идентифициран като Стивън Падок – 64-годишен бял мъж от Лас Вегас. Той се регистрирал като гост на хотела, откъдето е стрелял с автомат от 32-ия етаж по събралото се множество на открития концерт.

Освен това вече има данни за местонахождението на 62-годишната азиатка Мерилу Данли, която била заедно с Падок преди стрелбата и се издирва. Не е ясно какво е нейното участие.

„Нападателят е действал сам и няма сведения да е бил свързан с радикална групировка. Не знаем каква е била идеологията му. На този етап смятаме, че е действал самостоятелно“, коментира шериф Ломбардо.

Той подчерта, че слуховете за други стрелби или бомбени нападения в района са неверни.

Тежковъоръжени униформени са затворили част от булеварда Лас Вегас „Стрип“ и междущатската магистрала 15.

Белият дом съобщи, че президентът Доналд Тръмп е бил уведомен за станалото в Лас Вегас.

Междувременно българка, която се намира в Лас Вегас и е заключена в хотел, разказа, че в града има паника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *