20.07.2024

Започна кандидатстването за ”Зелена карта”

От 12 ч. българско време на 3 октомври до 12 ч. на 7 ноември българите могат да подават формуляри за лотарията „Зелена карта“ за САЩ.
Документите се подават по електронен път, не се приемат изпратени по пощата заявки за участие.

Кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV на адрес dvlottery.state.gov през периода за регистрация. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата.
Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за участие в програмата.

Участниците ще получат официален номер за потвърждение на регистрацията си. Този номер трябва да се пази до 30 септември 2019 г. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в програмата DV-2019.

Всички участници, включително тези, които не са избрани, ще могат да проверят статуса на заявката си за участие чрез функцията Entrant Status Check на уебсайта на програмата dvlottery.state.gov след 1 май 2018 г.

Изтеглените участници, които отговорят на указанията, предоставени им на страницата за проверка Entrant Status Check, ще получат информация за насроченото интервю за имигрантска виза също чрез Entrant Status Check.

Данните за DV-2019 ще бъдат достъпни чрез Entrant Status Check поне до 30 септември 2019 г. Съобщения до тези, които са изтеглени, НЯМА да бъдат изпращани по електронна или обикновена поща.
Всеки получател на писмо или имейл, в който се твърди, че е спечелил от програмата (лотарията за зелена карта) или му се обещава зелена карта, може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно.

Освен това не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията за зелена карта. Единственото необходимо плащане е самата такса за виза, която се плаща в Посолството на САЩ.
Законът допуска само един електронен формуляр за всеки участник по време на периода за регистрация. Кандидати, които са изпратили повече от един формуляр, ще бъдат дисквалифицирани. Възможно е обаче съпруг и съпруга да подадат по един отделен формуляр, като включат в него своя брачен партньор, ако и двамата отговарят на изискванията.
Инструкциите за лотарията за зелена карта са публикувани на английски и на български в сайта на Посолството https://bg.usembassy.gov.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *