Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Последни новини

Останаха само 2-ма кандидати за ТОЛ-системата

Утре ще бъдат отворени ценовите оферти на участниците в ОП за проектиране, изграждане и въвеждане на ТОЛ-системата. Четири от кандидатите са отстранени.
ТОЛ-системата ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка), съобщи днес пресцентърът на Агенция „Пътна инфраструктура“.

От постъпилите 6 оферти комисията допуска до втория етап на търга две компании. Това са:

– КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС – Оценка за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система – 10 т. Оценка за план за изпълнение и управление на риска – 10 т. Оценка за качество при изпълнение на поръчката – 10 т. Техническа оценка – 100 т.

– Консорциум „ТОЛ БЪЛГАРИЯ“– Оценка за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система – 5 т . Оценка за план за изпълнение и управление на риска – 5 т . Оценка за качество при изпълнение на поръчката – 10 т . Техническа оценка – 66,67 т .

Предложени за отстраняване са:

– Обединение „БГ ПЪТ“;
– ТОЛЛНЕТ АД, Чехия;
– СИЕЛА НОРМА АД;
– Обединение „ТЕЛЕТОЛ“ ДЗЗД.

Те не са обжалвали поръчката.

Австрийската Kapsch е представена като консорциума „Капш трафик солюшънс“, който включва българското, полското, италианското и испанското подразделение на компанията. Дружеството специализира в технологии, решения и услуги за пазара на интелигентни транспортни системи. Kapsch са внедрили тол-системи в Австрия, Полша, Чехия и Австралия. Компанията е основана през 1892 г. и за нея работят над 6800 души. Българският й клон е открит през 2005 г.

В консорциум „Тол България“ влизат изцяло български участници: „Телелинк“ като водещ партньор в консорциум с българските „Сирма груп“ и „Сиенсис“. „Телелинк“ е основана от Спас Русев и Любомир Минчев, като след това вторият откупи дела на Русев.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност е 200 млн. лева без ДДС. Изграждането на ТОЛ системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване изпълнителят ще възвърне своята инвестиция с пари от събраните приходи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *