Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Петима са арестувани след мащабната операция във Враца

Два дни след мащабната акция във Враца от МВР излязоха с официално съобщение за резултатите от операцията. А те са, че е неутрализирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества.

Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и колегите им от Враца, със съдействието на Дирекция „Жандармерия“ към ГДНП; Действията са ръководени от Специализираната прокуратура, съобщават от пресслужбата на вътрешното министерство.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима участници в седемчленна организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Враца и областта. Други двама техни съучастници се укриват и са обявени за общодържавно издирване.

Според събраните до момента данни групата е действала от началото на 2016 г., като е разпространявала различни видове наркотици, предимно амфетамини и марихуана. В рамките на операцията се извършени множество претърсвания, при които са иззети наркотични вещества. Ръководителят на групата- Н.Т., е вече осъждан за грабеж и средна телесна повреда. По здравословни причини, с постановление на разследващия прокурор, му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 5000 лева. Парични гаранции в различен размер са наложени и на други трима от групата заради оказано съдействие на разследващите и направени от тях самопризнания.

Днес в Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на мярка „задържане под стража“ на петия от задържаните участници – П.П. Предстои обвинения да бъдат повдигнати на останалите двама от групата, които до момента се укриват.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *