19.07.2024

Няколко пешеходци са ранени, след като автомобил се качи на тротоара край Музея по естествена история в Лондон, съобщават „Би Би Си““.

Веднага са пристигнали служители на реда и един мъж е бил арестуван, съобщават от „Скатланд ярд“.

Случаят напомни за ужасяващите терористични нападения с коли по-рано през годината в английскта столица, но въпреки това от полицията определиха инцидента просто като „катастрофа“ и посочиха, че мотивите се разследват.

Свидетели обаче разказват, че автомобилът изобщо не е опитал да намали и след сблъсък всички пешеходци в района са побягнали във всевъзможни посоки.

Засега няма точна информация колко точно са пострадалите и в какво състояние. Свидетел разказа пред „Би Би Си“, че е видял поне двама души да лежат на земята. Снимки от произшествието показаха и как полицай оказва помощ на пострадал, няколко линейки пристигнаха, а над мястото на инцидента кръжеше и хеликоптер.

От управата на музея съобщиха, че посетителите се извеждат през страничен вход. В момента полицията не допуска никого в сградата.

Въпреки че случаят още не е окачествен като умишелено нападение, медиите на Острова припомнят, че при три от петте терористични акта тази година във Великобритания като основни оръжия бяха използвани автомобили.

Снимка: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *