Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Елена Йончева съди Бойко Борисов за 20 000 лв.

В четвъртък започва делото по жалбата на депутатката от БСП Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов и партия ГЕРБ за клевета.
Процесът ще се гледа в открито съдебно заседание в Софийския районен съд.

Претенциите на Йончева са за 20 000 лева – обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Йончева съди Борисов заради негово изказване по време на предизборно събитие на 10 март. Тогава лидерът на управляващата партия каза:

„Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева“.

Думите му бяха провокирани от обвинения на бившата журналистка, че ГЕРБ краде от програмата за саниране.

След заканата й да го съди, Борисов отговори:

„С удоволствие ще участвам, а пред медии коментира, че ако се стигне до дело – и финансовите министри, и шефовете на разузнаването при неговото и при управлението на Сергей Станишев, трябва да бъдат призовани в съдебната зала“.

Междувременно продуцентът Александър Методиев, с чиято частна фирма е работила Йончева, разказа за начин, по който преди години БНТ е финансирала журналистическите й пътувания:

„Прочетох, че Елена Йончева не е ползвала държавни средства за нейните прекрасни репортажи. Това не е вярно. Заради нея бе измислена една схема с националната телевизията. Тя ни възлагаше филм или репортаж. Поемахме всички разходи по производството на тези филми, говоря за снимачния период, но постпродукцията се извършваше в телевизията. След което телевизията ни даваше рекламно време, ние имахме рекламодатели, които пък ни покриваха нашите разходи“.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *