Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Освободиха задържаният за палежа на кола на журналист

Карловският районен съд днес пусна на свобода срещу 2000 лв. гаранция Пламен Димитров-Майстора, предава Дарик.

37-годишният мъж беше задържан на 5 октомври като заподозрян за палежа на автомобила на журналистката Зорница Акманова. Впоследствие обаче прокуратурата му повдигна единствено обвинение за измама на клиент, чийто автомобил е бил ремонтиран от Димитров.

Пред съда Пламен Димитров категорично заяви, че не се чувства виновен и поиска да бъде освободен от ареста. На влизане в залата Димитров запази мълчание и не отговори на журналистическите въпроси.

Адвокатът на подсъдимия посочи, че по повдигнатото обвинение максимално възможната присъда е глоба и затова не е нормално клиентът му да е в ареста.

Днес съдът категорично забрани Пламен Димитров да бъде сниман в съдебната зала.

Автомобилът на журналистката Зорница Акманова беше изпепелен на 5 октомври рано сутринта пред дома й. Пламен Димитров беше задържан от разследващите, но на всички разпити категорично е отрекъл да има връзка с палежа.

Карловската журналистка е автор на поредица от репортажи, в които клиенти на Димитров се жалват, че ги е измамил при ремонта на превозните им средства. Заради журналистическото разследване преди дни нелегалният автосервиз на Димитров е бил принудително затворен.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *