Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Разширяват зелената зона за паркиране в още квартали

Гражданите от още няколко столични района са предложили да се разшири „зелената“ зона за паркиране.
Това са районите „Оборище“, „Възраждане“, Крива река в „Красно село“, Горни Лозенец и други.

В Центъра по градска мобилност пристигат множество искания от различни райони в близост до зоните за почасово платено паркиране за въвеждане на зона и при тях, каза Румяна Милова, директор на дирекция „Паркиране и гаражи“, цитирана от „Фокус“.

Гражданите най-често аргументират искането с наличието на множество неправилно паркирани автомобили.

Разширяването на платените зони за паркиране се прави след направени предложения от гражданите и районните администрации.

От 1 октомври обхватът на зелената зона за платено паркиране в районите „Лозенец“ (долната му част) и Средец“ беше разширен след решение на Столичния общински съвет от 20 юли.

Тогава се разбра, че се обсъжда разширение на „зелената“ зона и в други райони на София – в „Оборище“, в района на пазара „Димитър Петков“ във „Възраждане“, в „Красно село“ – около Военномедицинската академия, бул. „Ив. Гешов“, бул. „Тотлебен“ и „Пирогов“. Ще се плаща паркирането и в район „Студентски“ – по основните улици и трасета, заради паркиралите там автомобили, които затрудняват движението на градския транспорт.

От 1 октомври двете зони ще работят от 8.30 ч., вместо от 8.00 ч., както е сега, до 19.30 ч., вместо до 19.00 часа. В събота работното време на синята зона се удължава до 18.00 ч.

Цените за паркиране останаха непроменени. Стикерът за период от една година в „синя зона“ струва 150 лв., а в „зелена зона“ – 100 лева. Това прави под 12 лв. на месец за „синя зона“ и 10 лв. – за „зелена зона“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *