Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Тримата биячи от Луковит остават в ареста

Окръжният съд в Ловеч остави в ареста тримата обвинени за смъртта при побой на мъж от Луковит.
Окръжният съд в Ловеч наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Веселин Костов /на 24 г./, Красимир Костов /на 35 г./ и Самир Радоев /на 22 г./, всички от Луковит, привлечени като обвиняеми за смъртта при побой на 29-годишния техен съгражданин Калоян Каменов, предаде БТА.

Престъплението е извършено на 6 октомври /петък/ около 22 часа в Луковит.

Прокурор Павлинка Кръстинова заяви в съдебната зала, че според направените огледи и разпитаните свидетели, вечерта на инцидента пострадалият, заедно с един от свидетелите – Васил Василев, се е возел в лек автомобил, шофиран от Давид Василев, който е спрял недалеч от дома, в който са били тримата обвиняеми. Давид Василев е слязъл да потърси свой близък.

Първоначално към колата се е доближил Веселин Костов, който е започнал да нанася удари на Каменов с метален инструмент. Към него се е присъединил и Красимир Костов, който е започнал да го удря с дървен крак на маса.

Присъединил се е и Самир Радоев. Пострадалият е паднал на земята, а тримата са продължили да му нанасят удари. Дошли са роднини на Каменов и той е бил откаран в лечебно заведение в Луковит, където е била констатирана смъртта му.

Аутопсия е показала, че той е починал от черепно-мозъчна травма, причинена от къс метален предмет с малка повърхност от рода на бокс.

По делото са иззети веществени доказателства, сред които и диск с видеозапис от камара, намираща се в къща, в близост до инцидента. Ще бъде назначена техническа експертиза, за да се види какво е заснето.

По време на разпитите Веселин Костов е заявил, че с пострадалия са имали стара вражда от преди 2-3 месеца. На излизане от съдебната зала той каза, че за побоя е виновен Калоян Каменов.

Красимир Костов посочи пред съда, че не той е нанесъл смъртоносния удар, а Самир Радоев дори отрече да е удрял починалия. Мерките могат да се обжалват в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

За подобно престъпление се предвижда от 10 до 20 години затвор.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *