Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Изплащат заплатите в болницата във Враца

В началото на следващата седмица ще бъдат изплатени 80% от заплатите за август, а до края на този месец – останалата част от дължимите суми и възнагражденията за септември на лекарите и целия медицински персонал във врачанската болница. Това е било съобщено днес по време на медицински съвет в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, предава „Дарик“.

По време на съвета е станало ясно също, че в здравното заведение са доставени всички необходими медикаменти и консумативи, като количествата им са достатъчни за повече от 30 дни.

Продължават преговорите за отпускане на банков кредит, което ще даде възможност да бъдерешен проблемът с натрупания дълг. Благодарение на разбирането и активното съдействие от страна на Министерството на здравеопазването започна поетапното решаване на проблемите.

Голяма част от поетите ангажименти при посещението на зам.-министър Лидия Нейчева вече са изпълнени. Лекарите оттеглят подадените предизвестия за напускане и нормалният ритъм на работа във врачанската болница не е нарушен.

„Ръководството на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца благодари на всички медици и служители в лечебното заведение за проявеното търпение и разбиране“, коментират от здравното заведение.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *