Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Пожарникарите излизат на протест

„Има проект на Министерството на вътрешните работи да бъдат закрити 12 служби – 2 районни и 10 участакови. Общо на територията на страната имаме 211 служби“, каза в предаването „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ Венцислав Станков, който е президент на синдикат „Огнеборец“.

Проектът вече е добре известен. Идеята е да бъде реорганизирана дейността на службата, като просто бъдат закрити някои пожарни, а огнеборците да бъдат прехвърлени в други региони. Станков също потвърди, че се готви служителите да бъдат прегрупирани към съседни пожарни, но според него много от тях просто ще напуснат.

„Много от тези служители обаче ще напуснат редиците на пожарната и ще се получи един вакуум. Влизаме в един кръговрат и отново ще се стигне до липса на хора“, смята Станков.

Той потвърди, че една от пожарните, които ще бъдат закрити е тази в Боровец, а както е известно това ще се случи и с друга служба в голям планински курорт – Пампорово, като там вече се проведе протест от местното население.

Сега предстои и протест на пожарникарите под прозорците на МВР в София. Той ще се проведе в събота, като огнеборците ще протестират за по-високи заплати и срещу „неадекватната“ според тях политика, която води до закриване на районни пожарни служби.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *