Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Travel Бизнес Бизнес Изборът на редактора Коментари Най-четени

Между 5 и 10 процента ръст на туристите през зимния сезон

Очакваме между 5 и 10% ръст на туристите през предстоящия зимен сезон. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за предаването „Здравей, България“ по „Нова телевизия“.

„Зимният сезон официално стартира от декември месец, като през ноември е подготовката му. Той зависи изключително много от времето, особено за хората, които идват в България, за да карат ски. Затова и характерните записвания за него са в последния момент“, обясни министър Ангелкова и припомни, че миналият зимен сезон е бил изключително успешен – над 1,4 млн. са били чуждестранните туристи, които са посетили тогава България.

„Наскоро Банско бе определен в топ 10 в класация за най-добра дестинация за ски туризъм от престижно британско издание. България е една от най-добрите дестинации за зимен туризъм като съотношение качество – цена. Може би има места, в които е скъпо, зависи от мястото, избора, категорията хотел. Като цяло пакетите, които предлагат нашите курорти са доста по-евтини в сравнение с тези в другите страни“, обясни министърът на туризма.

На въпрос има ли връщане на българските туристи, които вместо българското море избират гръцкото, министърът обясни: „Има, да. Колкото и странно да ви звучи, вторият най-голям пазар за лятото, тоест най-много посещения имаме от Гърция“.

Министърът на туризма съобщи, че от април месец предстои чужда авиокомпания да пусне редовни полети до няколко дестинации от летищата във Варна и Бургас.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *