Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени Общество

Oтстраниха огромен 5-килограмов тумор от дете в „Пирогов“

В навечерието на своя професионален празник детските хирурзи на „Пирогов“ отстраниха 30-сантиметров тумор, тежащ 5 килограма и половина, съобщават от лечебното заведение.

Интервенцията извършиха завеждащия Отделението по детска коремна хирургия д-р Стефан Стоилов и неговият екип. Благодарение на 4-часовата операция образуванието вече е извадено, като са отстранени и прилежащите лимфни възли от момичето и то се възстановява нормално, съобщиха от здравното заведение.

До тази операция се стигна, след като близките на детето забелязват странно напълняване в областта на корема, продължаващо близо година. Оказва се, че момичето има овариална киста на единия яйчник, която е нараснала толкова, че изпълва цялата коремна кухина. Детето е насочено към спешната университетска болница в София, където го оперира д-р Стоилов.

Детският хирург споделя, че не е виждал толкова голямо образувание при дете по време на своя професионален опит.

Ако състоянието в постоперативния период се запази такова, лекарите обещават още днес да изведат от реанимация момичето и да го настанят в отделението, където да може да бъде с близките си.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *