Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Коментари Последни новини

Агресията в училище идва от конфликти в семейството

70% от случаите на агресивното поведение на децата в училище, по които работят отделите на Агенцията за закрила на детето, се дължат на конфликти в семейството.
Това показват най-новите данни на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), представени на кръгла маса „Родителите – конфликтите – агресията и закрилата на децата“ в парламента.

Данните са в резултат на планова проверка на дирекциите за социално подпомагане в половината страна през последните месеци.

„Проверени са 42 дирекции, които работят по над 11 000 случая. 70% от случаите на детската агресия в училище, обследвани от дирекциите за закрила на детето, са пряко свързани с конфликти в семейството“, отбеляза председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.

Тя посочи, че тези хиляди случаи неизбежно рефлектират и в учебната среда – в рамките на учебния час и извън него на територията на училището.

Нереформираната училищна среда, липсата на подготвени преподаватели и подпомагащи специалисти са сред най-сериозните причини за детската агресия. Това пък е мнението на психолозите.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *