25.07.2024

Един от пострадалите при катастрофата между Владая и Драгичево почина

Почина един от пострадалите при катастрофата между Владая и Драгичево, съобщиха от болница „Токуда“, където пациентът беше приет снощи след инцидента. При инцидента пострадаха общо седем души.

Друг от ранените все още е с опасност за живота. Това съобщи пред NOVA директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Общо трима от пострадалите при тежкия инцидент в понеделник вечерта са настанени в болницата.
„Единият е в тежко състояние, в реанимация, с тежка коремна травма, разкъсан черен дроб, опериран е по спешност, има и допълнително счупване на бедрена кост. Все още е с опасност за живота“, заяви проф. Балтов.

„Вторият пациент е на 53 години. Той е с гръдна травма, множество счупени ребра и счупване и увредени връзки на лакътната става. Третият пациент, който е в най-стабилно състояние, е със счупване на бедрената кост и извадено рамо. И тримата пациенти ще бъдат оперирани“, обясни шефът на „Пирогов“.

В понеделник вечерта микробус се преобърна по таван на пътя София – Перник, в участъка между село Владая и кръстовището на Драгичево. При инцидента бяха ранени 7 души. Един от тях почина няколко часа след катастрофата.

„Влизайки по този наклон, скоростта е доста висока, и едно леко натискане на спирачката води до поднасяне на този автомобил, доколкото разбрахме от експертите. Едно е да карате бусче с картофи и зеле, друго е да возите хора“, заяви Йонко Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *