Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Шведът, изритал камериерка, е платил глобата и разноските по делото

Шведският турист Ралф Сундберг, който изрита камериерка в главата в хотел в „Слънчев бряг“, е изплатил наложената му от Районния съд в Несебър финансова санкция. Мъжът е покрил и всички разноски по делото, съобщи БНР.

След като нито прокуратурата, нито защитата на пострадалата камериерка протестираха определението на съда, Сундберг изплати наложената му глоба в размер на 4500 лв., с което делото срещу него вече е напълно приключило.

Пострадалата камериерка Диана Петкова обаче е категорична, че ще потърси правата си и чрез граждански иск – тя ще иска обезщетение в размер на 50 000 лв. „Травмата за цял живот остава. До края на живота това си остава в съзнанието. Това не подлежи на лечение и на излекуване“, обяснява Петкова.

Припомняме, шведският турист, който изрита камериерката в хотел в „Слънчев бряг“, не получи присъда за действията си, а се размина само с глоба. Районният съд в Несебър определи Сундберг за виновен за нападението над камериерка в хотел в „Слънчев бряг“.

Делото обаче беше гледано по специален ред, предвиден в закона, който освобождава подсъдимия от наказателна отговорност заради чистото му съдебно минало. Така шведът получи само глоба в размер на 4500 лв.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *