Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Коментари Любопитно Най-четени Свят

Разсекретяват нови документи за убийството на Кенеди

Хиляди документи от Националния архив, свързани с убийството на 35-ия президент на страната Джон Кенеди, ще бъдат публикувани в уречения срок, т.е. днес.
Това обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в Туитър снощи..

„Отдавна очакваното публикуване на документите за Кенеди ще стане утре. Много интересно!“, отбеляза държавният глава, цитиран от световните агенции и БТА.

Още в събота Тръмп обяви, че ще разсекрети досието по убийството на Кенеди, но при условие, че бъде получена „допълнителна информация“. По-късно Белият дом поясни, че президентът иска файловете да бъдат публикувани, а ако някое ведомство смята това за неправилно, то следва „да представи убедителна и ясна обосновка“.

Асошиейтед прес отбеляза в свой коментар снощи, че по този повод Тръмп се е оказал под натиск от две страни. Изследователи на „убийството на века“ настоявали той да се съобрази със закона от 1992 г., който изисква тази седмица да бъдат публикувани всички 3150 изцяло засекретени и 30 000 частично засекретени досега документи по случая.

Американските разузнавателни служби обаче, позовавайки се на същия закон, го призовавали да задържи някои от тях „далече от очите на публиката“ по съображения за националната сигурност.

По всичко личи, че Тръмп е подкрепил искането на първата страна.

Джон Фицджералд Кенеди (JFK) е най-младият починал президент – той е на 46 години и 177 дни, когато е убит на 22 ноември 1963 г. И до днес отговорът на въпроса кой точно стои зад неговото убийство остава загадка.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *