Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Сусамът намалява риска от рак на гърдата

Редовното присъствие на сусамово семе в менюто може да допринесе за намаляване на риска от рак на гърдата.
Редовното присъствие на сусамово семе в менюто може да допринесе за намаляване на риска от рак на гърдата, пише в. „Дейли експрес“.

Във Великобритания ракът на гърдата е най-разпространеното онкологично заболяване и съставлява 15 процента от всички злокачествени болести.

Благоприятният ефект на сусама за понижаване на риска се дължи на съдържащите се в семената му лигнани, които след консумация се трансформират в специфични версии с противоракови свойства.

Сусамовото семе освен това е богато на фитоестрогени, допринасящи за регулирането на производството на естроген в тялото. Въпросните вещества също така имат свойството да възпрепятстват растежа и разпространението на туморите.

Едно от основните вещества в сусама, за което е доказано, че спира развитието на раковите клетки, е сезаминът.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *