Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Последни новини

Насърчава се сътрудничеството между България и Босна и Херцеговина в областта на автомобилните превози

Продължава визитата на премиера Бойко Борисов в Босна и Хециговина. Министър – председателят ни бе посрещнат официално от министър-председателя на федерацията Денис Звиздич. Двамата проведоха среща и обсъдиха икономическото сътрудничество между двете страни и европейската интеграция на Босна.

Насърчава се сътрудничеството между България и Босна и Херцеговина в областта на автомобилните превози. Това стана възможно след подписаното днес в Сараево Споразумение за изменение на Спогодбата между двете държави за международни автомобилни превози на пътници и товари. Документът беше парафиран от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на съобщенията и транспорта на Босна и Херцеговина Исмир Юско.

Изменението създава предпоставки за ръст на търговските и икономически взаимоотношения, както и за развитие на автомобилните превози на пътници и товари. Прилагането на Споразумението ще намали ограниченията по маршрутите на българските камиони и ще доведе до общото намаляване на експлоатационните разходи. Ще се увеличат и възможностите за коопериране между превозвачите, на основата на търговски и пазарни споразумения, съобщават от транспортното министерство.

Министър Московски е част от официалната делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов, която е на двудневно посещение в Босна и Херцеговина. В рамките на визитата министър Московски участва в пленарно заседание между представителите на двете правителства, на което бяха обсъдени теми от взаимен интерес.

Снимка: Личен профил -Фейсбук

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *