Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

САЩ засилиха граничния контрол за чужденци след атентата

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заповяда да се засили граничния контрол в страната след атентата в Ню Йорк, при който загинаха осем и бяха ранени 11 души.
В съобщение в Туитър Тръмп заяви, че е наредил на министерството на вътрешната сигурност да засили още повече програмата за проверка на чужденците, желаещи да влязат в Съединените щати.
„Да бъдеш политически коректен е добре, но не и за това!“, добави президентът, цитиран от световните агенции.

В по-ранно изявление Тръмп нарече извършителя на нападението – 29-годишния узбек Сейфуло Саипов, „много болен и ненормален човек“.

Няколко часа след атентата президентът заяви, че САЩ не трябва да позволяват на „Ислямска държава“ да се завърне или да влезе в страната.

„Ние не трябва да позволим на ИД да се върне или да попадне на територията на САЩ, след като я разгромим в Близкия изток и другаде. Достатъчно!“, написа Тръмп в Туитър.

„Изглежда, в Ню Йорк още един много болен и ненормален човек е извършил нападение. Правоохранителните органи следят внимателно ситуацията. НЕ В САЩ!“ написа скоро след атаката Тръмп в Туитър.

Първата дама Мелания Тръмп също коментира нападението, като написа в Туитър, че сърцето й е разбито от случилото се в Ню Йорк.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио по-рано вчера нарече нападението „терористичен акт“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *