Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

НАП изпраща имейли до длъжниците

Национална агенция по приходите (НАП) прилага нов партньорски подход при събиране на просрочените задължения към бюджета, съобщават от институцията.

От агенцията започнаха регулярно изпращане на автоматични електронни съобщения до длъжниците си.
Кампанията е част от мерките, с които приходната агенция напомня за задълженията на длъжниците, преди да предприеме мерки за тяхното принудително събиране.

Част от електронните съобщения са с информативен характер и съдържат данни за нововъзникналите данъци, осигурителни вноски или други такси и глоби, чиито срок за плащане вече е изтекъл. В писмата не са упоменати изрично конкретните размери на дълговете.

Съдържанието на писмата е различно в зависимост от това дали има образувано изпълнително дело за дълговете или не. В имейлите се посочва също, че клиентите могат да направят справка за всички свои просрочени задължения. Това може да стане чрез електронната услуга на Агенцията на Портала за електронни услуги на НАП, но е необходимо данъкоплатецът да има електронен подпис или персонален идентификационен код.

Друга част от електронните писма се изпращат на длъжници, за които предстои образуване на изпълнително дело, като им се предоставя едномесечен срок за заплащане на дължимите суми преди НАП да пристъпи към изпълнение.

Текстовете на писмата до длъжниците могат да се видят на интернет страницата на НАП – www.nap.bg.

1 COMMENTS

  1. Интересува ме , дали тези публикувани обви в ИНТЕРНЕТ за разни уреди, лекарства,облекла и прочее които се доставят по домовете , често абсолютно негодни и фалшиви и взимат пари на ръка плашат някакви данъци????

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *